Sayfalar

25 Aralık 2010 Cumartesi

“Parlayın, ülkenizi aydınlatın!”

Her ülkenin başarılı olduğu bir spor vardır; futbol, basketbol, tenis, hokey, rugby vs. hepsini bir ülkeyle bağdaştırabiliriz. Ancak İspanya hangi sporda en başarılı sorusunun cevabı oldukça zor çünkü İspanya sadece futbol ülkesi, basketbol ülkesi değil; İspanya bir spor ülkesi. Özellikle 1992 Barcelona Olimpiyatlarından sonra başlayan çıkışlarıyla şu anda her sporda çok başarılı sporcularını ve takımlarını görebilmemiz mümkün.

o   Ricky Rubio; Euroleague şampiyonu
o   Gisela Pulido; kite surf dünya şampiyonu
o   Nuria Fernandez; 1500 metrede altın madalya
o   Atletico Madrid; Europa Lig ve Süper Kupa şampiyonu
o   Judo ve atılıcılıkta Avrupa şampiyonlukları
o   Juan Carlos Navarro; Euroleague’in MVP’si
o   Ayrıca Avrupa’da yelkencilik, tekvando, 50 metre kelebek alanlarında altın madalyalar
o   Erkeklerde hokey ve kadınlarda rugby’de Avrupa şampiyonluğu
o   Dakar, motorsiklet ve otomobil sporlarında şampiyonluklar
o   Carles Puyol, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Fernando Torres, Sergio Busquets, Cesc Fabregas, Andres Iniesta…..Futbolda dünya şampiyonları
o   Pau Gasol; NBA üst üste ikinci şampiyonluk
o   Rafael Nadal; Roland Garros, Amerika Açık ve Wimbledon şampiyonu
…...ve çok daha fazlası İspanyol takım ve sporcularının son bir yılda kazandığı başarılar. (ve bunlar sadece şampiyonluklar!)




Nike’ın yeni reklam kampanyasında tenisin 1 numarası Rafael Nadal, Barcelona ve İspanya Milli Takımı’nın yıldızı Andres Iniesta ve NBA’in son şampiyonu LA Lakers’lı Pau Gasol bunlara dikkat çekiyor ve çalışma ve çaba gibi değerlerin, bir sporcunun DNA’sında bulunduğunu hatırlatıyorlar. Belki son dönemlerde Alberto Contador ve Marta Dominguez’le ilgili ortaya atılan doping iddialarından sonra İspanyol sporuna karşı şüphe duyanlara cevap veriyorlar ve çağrıda bulunuyorlar: “Çalışın ve güçlü olun!”, “Tevazu ve saygı ile”, “Karanlığa karşı savaşın, ışığı kaybettiğimizi söyküyorlar.”, “Parlayın, ülkenizi aydınlatın!”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder