Sayfalar

19 Aralık 2010 Pazar

Türkiye'nin Erzurum Kiremittepe'deki ilk atlama kulesi, FIS Continental Kupası Kayakla Atlama Yarışları'yla Türkiye'de düzenlenen ilk resmi yarışa sahne oldu. Yarışların ilk gününde birinciliği, Finlandiyalı Anssi Koıvuranta ile Avusturyalı Stefan Thurnbichler paylaşırken, üçüncülükte yine bir Avusturyalı Mario Innauer'e gitti.. Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Faik Yüksel 52 sporcu arasında 62 puanla, 50. sırada yer aldı.

Yarışmadan sonra açıklama yapan sporcular, Kayakla atlama tesisine övgüler yağdırıken, seyircilerin ilgisinden de duydukları memnuniyeti dile getirdi. 


Şu anda Türkiye Kayak Federasyonu'nda kayıtlı 4 kayakla atlama sporcusu bulunuyor. 1986 doğumlu Barış Demirci 2006'da Fransa'da bu spora başlayarak Türk kayakla atlama tarihindeki ilk sporcu oldu. Onun dışındaki sporcular ise çok daha genç. Erzurum'daki atlama kulesinin açılışında yaptığı ilk atlayışında kaza geçirerek 'adını duyuran' 17 yaşındaki Samet Karta, Continental Cup'ta yarışan 15 yaşındaki Faik Yüksel ve en küçükleri sadece 13 yaşında olan Muhammed İrfan Çintımar.



Uluslararası Kayak Federasyonu Koordinatörü Horts Tielman ise Türkiye’de Kayakla Atlama yarışmasının ilk kez yapıldığına dikkat çekerek, “Burada çok iyi bir iş çıkıyor. Bu bir deneyimdir. İlk kez düzenlenmesine rağmen olağanüstü bir ekip çalışması var. Türkiye’yi çok istekli gördük” dedi. Umarım ki bu istek bu spora olan ilgiyi ve Türkiye'deki sporcu sayısını arttırır.

Fotoğraflar: Erzurum 2011 Universiade resmi sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder