Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

Konser değil tenis maçı!

107183183, Getty Images /Getty Images Sport
ATP Dünya Turu Finalleri dün akşam Federer'in zaferiyle sona erdi. Geçen sene Londra'da yapılmaya başlayan finaller 2012 yılına kadar da burada yapılacak. Burada dikkat çekmek istediğim şey finallerin yapıldığı yer: O2 Arena! Dünyanın en büyük eğlence komplekslerinden biri O2 Arena. 23.000 kapasiteli bu mekan her yıl dünyanın en önemli şanatçılarının konserlerine, bir çok tiyatroya, gösteriye evsahipliği yaparken spor organizasyonuna da sahne oluyor. Örneğin; daha önce NBA ve NHL takımları burada gösteri maçları yaptı, 2012'de Londra Olimpiyatları sırasında jimnastik yarışmaları yapılacak. İşte tenisin en iyi sekiz ismi de dört yıl boyunca burada karşılaşacak. Normalde konser ve gösteri salonu olarak kullanılan bu mekanda tenis maçları kullanılan ses ve ışık efektleriyle maçtan çok konsere benziyordu.

Rafawtfsmoke
                                                        sislerin arasından çıkan rafael nadal

Tribünlerde de bir çok ünlü isim vardı. Tabii en unutulmayacak kişi bütün hafta neredeyse tüm maçları izleyen futbolun efsanesi Diego Maradona'ydı.

107182697, Getty Images /Getty Images Sport

Londra'da bu görüntüleri hayranlıkla izlerken; gelecek yıldan itibaren üç yıl İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak WTA Championship'i, yani kadınlar tenisinin en iyi sekiz ismini kaç kişi izleyecek diye merak ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder